Onze kookstudio, kooklessen op elk niveau

kookschool_in_het_goede_uur

Wilt u met een groep een kookles volgen? In de professionele keuken aan “de overkant” kunt u kooklessen volgen met 8 tot 16 personen. Met elkaar en onder begeleiding van onze kok bereidt u gerechten op niveau. Hieronder vindt u enkele van de gerechten die door eerdere groepen zijn gekookt. De keuze van menu  gaat in overleg, o.a  Frans, Italiaans, Tapa’s, Nederlands.

De kosten zijn € 47,50 per persoon inclusief welkomsdrankje.

Vraag hier een offerte aan

Drank is op nacalculatie:

  • fles huiswijn 21.50
    indien u wenst kunt u ook kiezen uit onze uitgebreide wijncollectie
  • bier 2,00
  • fris 2,00
  • koffie en thee 2,00

De kookles

Een kookles begint meestal om ca. 18:00 met een aperitief en een kleine introductie van de kok. Hij zal u vertellen wat er allemaal gebeuren moet en vervolgens gaat u in kleine groepjes aan de slag. Meestal bestaat een kookles uit ca. 5 gangen en dat betekent dat u met 2 of 3 mensen aan een gerechtje werkt.

Aan het begin van de avond zijn alle groepen bezig met de voorbereidingen van hun gerecht. Na ca. 1,5 tot 2 uur zal de eerste gang geserveerd worden en daarna worden steeds per gerecht de laatste handelingen verricht zoals het bakken, opmaken, etc. Uiteraard is het de bedoeling dat u al dat lekkers opeet aan de gezellige lange eettafel.

Gerechten

U kunt zelf aangeven wat u graag wilt koken. Dat kan bijvoorbeeld Spaans, Italiaans of Hollands zijn en u kunt aangeven of u een beginnende kok bent of juist heel culinair aan de slag wilt. Uiteraard kunnen we rekening houden met speciale wensen, allergieën en vegetariërs.Een greep uit de gerechten die de afgelopen tijd zijn gekookt in onze lessen:

  • Ceviche van zeebaars
  • Tantaar van Hollandse nieuwe met creme van Parmegiano
  • Coquilles met chaud-froid van knolselderij
  • Hertenrugfilet met vanillejus
  • Duivenborst in zijn eigen jus met zelfgemaakte tagliatelle
  • Ballotines van parelhoen met morilles
  • Chocolademousse met passievruchtenschuim en fuitcarré
  • Citroentaart met merengue

Heeft u interesse? Belt u dan met Henk Meyer op 06 – 4826 2290. Hij zal u graag een voorstel doen voor een overheerlijk menu!